Η «Ελλάς Μελβούρνης» στέφθηκε πρωταθλήτρια Βικτορίας

Η «Ελλάς Μελβούρνης» στέφθηκε πρωταθλήτρια Βικτορίας

hellas_melbourne

Πρωταθλήτρια Βικτορίας, στέφθηκε δύο αγωνιστικές, πριν τη λήξη του πολιτειακού πρωταθλήματος, στην Αυστραλία, η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα «Ελλάς Μελβούρνης».

Η «Ελλάς Μελβούρνης», που ιδρύθηκε το 1959, έχει κατακτήσει το πολιτειακό πρωτάθλημα της Βικτόριας οκτώ φορές και τέσσερις το εθνικό πρωτάθλημα Αυστραλίας.

Επίσης, έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ωκεανίας και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, στη Βραζιλία, όπου κορυφαία ομάδα του αιώνα για όλη την Ωκεανία το 2010.

Σημειώνεται ότι κατά καιρούς πέρασαν από την «Ελλάς» κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, από τον Κώστα Νεστορίδη (παίκτης και προπονητής) έως τον Φέρεντς Πούσκας (προπονητής της με τον οποία κατέκτησε το παναυστραλιανό πρωτάθλημα του 1990) και τον σημερινό προπονητή της εθνικής Αυστραλίας Άγγελο Ποστέκογλου που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με την «Ελλάς» (δύο ως παίκτης της και δύο ως προπονητής της).

Πρόσφατα, το ομογενειακό κυανόλευκο σωματείο υπέγραψε συμφωνία με την πολιτειακή κυβέρνηση που της παραχώρησε για τα επόμενα 40 χρόνια το γήπεδο του Lakeside Stadium.
Η απονομή του κυπέλλου της πρωταθλήτριας θα γίνει την Κυριακή στην «Ελλάς Μελβούρνης» πριν το ντέρμπι με την άλλη ελληνική ομάδα, την Oakleigh Cannons, που τερμάτισε δεύτερη.

NO COMMENTS

Leave a Reply