Ο ομογενής Ανδρέας Λιβέρης φιλοδοξεί να ασχοληθεί με την αυστραλιανή πολιτική

Ο ομογενής Ανδρέας Λιβέρης φιλοδοξεί να ασχοληθεί με την αυστραλιανή πολιτική

liverisO γεννημένος στην Αυστραλία, ομογενής Ανδρέας Λιβέρης, σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα και επικεφαλής του πολυεθνικού αμερικανικού κολοσσού Dow Chemical, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να αναμιχθεί ενεργά με την πολιτική όταν αποσυρθεί από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο κ. Λιβέρης έκανε γνωστή την πρόθεσή του αυτή με την ευκαιρία της βράβευσης του.

Ο δρ Ανδρέας-Νικόλαος Λιβέρης (Andrew Nicholas Liveris), κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων, τιμήθηκε με το Μετάλλιο Officer (AO) General Division, με την ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στον επιχειρηματικό τομέα, ως στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών, καθώς και για τον ρόλο του για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών σχέσεων της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο δρ Λιβέρης έχει γεννηθεί στο Darwin, αλλά δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ειδικεύεται στη μεταποιητική βιομηχανία, τη μηχανολογία, τις πωλήσεις και τη διεύθυνση επιχειρήσεων. Παράλληλα με τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά του, ο δρ Λιβέρης προωθεί και τις σχέσεις της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Θεωρείται δε ο πιο πετυχημένος Αυστραλός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται διεθνώς.

«Ναι ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την πολιτική αλλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή» δήλωσε από το Νταβός ο ομογενής επιχειρηματίας που δηλώνει «υπερήφανος Αυστραλός» αλλά δεν σταματά να υπογραμμίζει και την ελληνική καταγωγή του και να δείχνει το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα.

Ο κ. Λιβέρης κατάγεται από το ακριτικό Καστελόριζο. Σπούδασε όμως στην Κουινσλάνδη και από εκεί εντάχθηκε το 1976 στη Dow Chemical για να βρεθεί σήμερα επικεφαλής της γιγαντιαίας αυτής εταιρίας.

Ο κ. Ανδρέας Λιβέρης δηλώνει περήφανος για τις ελληνικές του ρίζες και θεωρεί τον εαυτό του «Αυστραλοαμερικανό Έλληνα».

«Θα είμαι πάντα Έλληνας όμως», δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξη και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η κληρονομιά μου. Και παρ’ ότι άνθρωποι με ελληνική καταγωγή έχουν ενσωματωθεί σε πολλές και διαφορετικές χώρες και κουλτούρες -με επιτυχία- μοιραζόμαστε αρχές που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα».

Νοιώθει δε ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Οικουμενικό Πατριαρχείο του απένειμε την διάκριση «’Αρχων».

Μιλώντας για την καταγωγή του, λέει πως το 1910 ο παππούς του εγκατέλειψε το Καστελόριζο και εγκαταστάθηκε στο Ντάργουιν.

Και, φυσικά, επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα με πρώτο προορισμό το Καστελόριζο, το οποίο και λατρεύει.

Σήμερα μένει με την οικογένειά του μένει στο Μίσιγκαν και είναι ενεργό μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητας τόσο στην Αυστραλία, όσο και στην Αμερική.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ- ΜΠΕ

NO COMMENTS

Leave a Reply