Έκκληση για βοήθεια από το κελί του στην Ταϋλάνδη κάνει ο Χάρης...

Έκκληση για βοήθεια από το κελί του στην Ταϋλάνδη κάνει ο Χάρης Νικολαϊδης

Από τις 31 Αυγούστου που τον συνέλαβαν οι αρχές της Ταϋλάνδης για δυσφήμιση της βασιλικής οικογένειας σε κάποιο από τα βιβλία του μέχρι και σήμερα ο συγγραφέας Χάρης Νικολαϊδης παραμένει φυλακισμένος σε σωφρονιστικό ίδρυμα τις Μπανγκόκ περιμένοντας την κυβέρνηση της Αυστραλίας να βοηθήσει γθα την αποφυλάκιση του.

Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε και πάλι έκκληση για βοήθεια, εκφράζοντας παράλληλα και την πικρία του για την Αυστραλινή κυβέρνηση, σε ένα γράμμα που έστειλε στην οικογένεια του στην Αυστραλία και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Νέος Κόσμος.

“Είμαι Αυστραλός πολίτης που αντιμετώπισε πρόβλημα σε μια ξένη χώρα και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να με βοηθήσει.

“Με έχουν προφυλακίσει χωρίς να μου έχουν απαγγείλει κατηγορίες και χωρίς δικηγόρο. Μου λένε ότι έχουν δικαίωμα να με κρατούν επ’ άπειρο και πάνω από τις προβλεπόμενες 84 μέρες χωρίς να μου απαγγελθούν οι κατηγορίες ή να καθοριστεί ημερομηνία της δίκης.”

“Αν αρνηθώ την ενοχή μου, ίσως περάσουν χρόνια για να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση. Οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες. Δεκάδες κρατούμενοι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλο. Πολλοί άρρωστοι. Δεν ξέρω τη γλώσσα και μου κλέβουν το φαγητό και το νερό. Είμαι σε απόγνωση. Κάντε κάτι”, γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του που απαρτίζεται από 30 σελίδες.

Η κυβέρνιση της Αυστραλίας, αλλά και διεθνείς οργανώσεις ζήτησαν την αποφυλάκιση του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα., αφού οι τρείς αιτήσεις για αποφυλάκισή του απορρίφθηκαν, παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγνώμη από την βασιλική οικογένεια.

Η Κυπριακή Κοινότητα της Αθστραλίας και η εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, συγκεντρώνουν υπογραφές που ζητούν την αποφυλάκισή του. Αν θέλετε να υπογράψετε και εσείς εοισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.neoskosmos.com.au.

Μία καλή ιδέα θα ήταν να επιλειφθεί του θέματος και η Ελληνική Κυβέρνηση.

1 COMMENT

Leave a Reply