Το ελληνικό στιλ γίνεται παγκοσμίως… μόδα

Το ελληνικό στιλ γίνεται παγκοσμίως… μόδα

Το στιλ των ελληνικών παραδοσιακών σπιτιών και ιδιαίτερα αυτό των εσωτερικών τους χώρων κερδίζει όλο και περισσότερους λάτρεις ανά τον κόσμο και όλα δείχνουν ότι γίνεται μόδα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην νέα αυτή μόδα, ελληνικού στιλ που σχετίζεται άμεσα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των ελληνικών νησιών αναφέρεται δημοσίευμα του ένθετου Style της εφημερίδας The Sydney Morning Herald με τίτλο “White-hot magic”.
Στο δημοσίευμα περιγράφονται τα χρώματα και τα αντικείμενα που χαρακτηρίζουν ένα ελληνικού τύπου σπίτι και δίνονται πρακτικές συμβουλές ως προς το πού διατίθενται τέτοια αντικείμενα στην αυστραλιανή αγορά. Επισημαίνεται ότι το θεατρικό έργο Mamma Mia θα αρχίσει να παρουσιάζεται σύντομα στο Σίδνεϊ και το κοινό του θα θελήσει να ξαναζήσει κάτι από την ελληνική γοητεία εντός του χώρου του σπιτιού του.
Επίσης αναφέρεται ότι «η Ελλάδα υπήρξε εδώ και καιρό μαγνήτης για τους πλούσιους και διάσημους που έλκονται από το ζεστό κλίμα, τον καθαρό μπλε ουρανό και τα γαλάζια νερά. Και όταν πρόκειται για το σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, η υιοθέτηση του ελληνικού στιλ είναι σίγουρα η νέα μόδα. Και στη μόδα αυτή κυριαρχεί το λευκό χρώμα». Μάλιστα να κάποιος χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να διαμορφώσει τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού του σε στιλ ελληνικό, το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν έχει παρά να αγοράσει το βιβλίο Greece Style της Dr Angelika Taschen.
(Πηγή: neos kosmos)

NO COMMENTS

Leave a Reply