Ελεύθερη η ελληνικής καταγωγής γυναίκα που προσπάθησε να σκοτώσει τον εαυτό της...

Ελεύθερη η ελληνικής καταγωγής γυναίκα που προσπάθησε να σκοτώσει τον εαυτό της και τον άντρα της

Η ιστορία αυτού του ηλικιωμένου ζεύγους είναι μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία, με θύματα τους ίδιους. Η Anastasia Nestorowycz, ετών 76, προσπάθησε να σκοτώσει τον 82χρονο σύζυγό της, γιατί πίστευε ότι υπέφερε και θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του.
Το Ανώτατο Δικαστήριο την άφησε ελεύθερη, δηλώνοντας ότι «δεν ενήργησε με μίσος, αλλά επειδή στενοχωριόταν για τον ανήμπορο σύντροφό της». Ο σύζυγός της την ικέτευσε να τον πάρει σπίτι και καθώς δεν μπορούσε, αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του, μαζί με τη δική της.
Η γυναίκα που μετανάστευσε από την Ελλάδα στην Αυστραλία το 1970, παραδέχτηκε ότι μετανιώνει για την πράξη της και ότι λυπάται για τον άντρα της. Μιλώντας χθες από το σπίτι της στο Thornbury, αφού αφέθηκε ελεύθερη από το Δικαστήριο, η κ. Nestorowycz είπε ότι χαίρεται που δε θα εκτίσει την ποινή των δυο χρόνων και εννέα μηνών.
Η ελληνικής καταγωγής γυναίκα έχει να δει τον για 35 χρόνια άντρα της από την επίθεση, αλλά δήλωσε χθες ότι θέλει να συμφιλιωθεί μαζί του και προγραμμάτισε να τον επισκεφθεί σε δυο βδομάδες.
«Αγαπώ τον άντρα μου. Λυπάμαι πολύ. Ίσως είναι πολύ αργά. (Αλλά) τον αγαπώ», είπε. Η κ. Nestorowycz, που δήλωσε ένοχη για απόπειρα φόνου, δήλωσε στο Δικαστήριο ότι στόχευε στην καρδιά του συζύγου της, όταν τον μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο στο μπάνιο του, τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Δικαστής David Harper είπε ότι η κ. Nestorowycz υπέφερε από «σοβαρής μορφής κατάθλιψη» και ότι πίστευε ότι το προσωπικό παραμελούσε τον άντρα της. Στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι θεωρούσε ότι το προσωπικό δεν του έδινε το κατάλληλο φαγητό και ότι του έκλεβε τα ρούχα.
Ο Paul Nestorowycz, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και πάσχει από άνοια και διαβήτη, περίμενε να παίξει σκάκι, όταν η γυναίκα του τον μαχαίρωσε μια φορά στο στομάχι και έπειτα μαχαίρωσε τον εαυτό της επίσης στο στομάχι κι έκοψε τον καρπό της.
Το ζευγάρι βρέθηκε σε λουτρό αίματος και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

NO COMMENTS

Leave a Reply