Ελληνικής καταγωγής ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Ελληνικής καταγωγής ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Ελληνικής καταγωγής είναι ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, κ. Michael McCormack. Ο κ. McCormack είναι πρώην υπουργός για θέματα Βετεράνων και ως ηγέτης του κόμματος των «Εθνικών», είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός, λόγω της συμφωνίας συγκυβέρνησης που υπάρχει με το κόμμα του πρωθυπουργού, Malcolm Turnbull.

«Θέλω να καταστήσω βέβαιο πως οι άνθρωποι ξέρουν πως με εμένα θα έχουν ένα μαχητή. Έχω μία τεράστια πρόκληση εμπρός μου», δήλωσε ο 53χρονος πολιτικός ο οποίος θα αναλάβει και τα χαρτοφυλάκια Υποδομών και Μεταφορών. Το όνομα του κ. McCormack είχε αναδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της υπόθεσης με πολιτικούς, διπλής υπηκοότητας στην Αυστραλία.

Η ελληνική του καταγωγή σχετίζεται με τον παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, ο οποίος γεννήθηκε στην Ακράτα Αχαΐας. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Michael McCormack δεν εγγράφηκε ποτέ στην ελληνική πρεσβεία της Αυστραλίας, κάτι που θα του έδινε τη διπλή υπηκοότητα και βάσει του νόμου δεν θα είχε τη δυνατότητα να εκλεγεί στο εθνικό κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply