Συνάντηση του Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή με τον Πρόεδρο της Ελλ. Κοινότητας...

Συνάντηση του Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή με τον Πρόεδρο της Ελλ. Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδη

Από αριστερά: Ο Πρ. της Ελλ. Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδης, με τον Υπ. Εσωτ.  Π. Κουρουμπλή
Από αριστερά: Ο Πρ. της Ελλ. Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδης, με τον Υπ. Εσωτ. Π. Κουρουμπλή

 

O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε, χθες, με τον πρόεδρο της Ελληνικής και Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Ο κ. Παπαστεργιάδης έθεσε στον υπουργό ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ομογένειας με την Ελλάδα, κυρίως εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα και στη βάση της σύσφιξης και συνεχούς ανανέωσης των σχέσεων της ελληνικής κοινότητας και κυρίως των νέων, με την πατρίδα.

Ο άλλος άξονας συζήτησης ήταν η επιχειρηματικότητα-επενδυτικότητα στη βάση της προοπτικής επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και σ’ αυτήν των επιτυχημένων πρακτικών προσέλκυσης επενδύσεων στην Αυστραλία, ως πρότυπο για δημιουργία αντίστοιχων πρακτικών και εδώ.

Ο κ. Κουρουμπλής ανταποκρίθηκε θετικά στην παράθεση αυτών των σημαντικών ζητημάτων και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει άμεσα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και να μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση προσέγγισης της Ελλάδας με την μεγάλη ομογενειακή Κοινότητα της Μελβούρνης.

Κάτι που εξήρε ο κ. Παπαστεργιάδης δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του υπουργού.

NO COMMENTS

Leave a Reply