Τίμησαν την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στη Μελβούρνη

Τίμησαν την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στη Μελβούρνη

imageΗ Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και του Συντονιστικού Συμβουλίου Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης, διοργάνωσαν μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν την 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

image

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Απριλίου διοργάνωσαν το Κρητικό Γλέντι, που έλαβε χώρα στο Κρητικό Χωριό, με την συμμετοχή των  καλλιτεχνών: Γιώργου Μαγγελάκη, Νικόλαου Βρεττού και Τιμολέων Σαββάκη και βέβαια των χορευτικών συγκροτημάτων των Κρητικών Συλλόγων.

imageimageimageimageΌπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Κώστα Ντεβέ,  στο Κρητικό Χωριό δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους, η μικρή θεατρική παράσταση που παρουσίασε η Νεολαία της Κρητικής Αδελφότητας και τα τραγούδια τους “πότε θα κάνει ξαστεριά” και “Χίτλερ να μην το καυχηθείς”.

image

imageimageimage

imageΤην Κυριακή 10 Απριλίου μετά την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, ακολούθησε παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στο Shrine of Remembrance, όπου παραβρέθηκε ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας Peter Cosgrove.

Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας Sir Peter Cosgrove
Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας Sir Peter Cosgrove

 
image

Ο αντιστράτηγος και επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης,
Ο αντιστράτηγος και επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης

image

imageΤις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εκπροσώπησε ο αντιστράτηγος και επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης, ενώ μεταξύ των πολλών επισήμων ήταν και ο δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας.

image

image

image

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές

NO COMMENTS

Leave a Reply