Δωρεά 3.400€ από την Παλλεσβιακή Ένωση Μελβούρνης στο Κέντρο Φροντίδας Α.με.Α “Κυψέλη”...

Δωρεά 3.400€ από την Παλλεσβιακή Ένωση Μελβούρνης στο Κέντρο Φροντίδας Α.με.Α “Κυψέλη” της Μυτιλήνης

20150903_132535

Μια πολύ σημαντική φιλανθρωπική πρωτοβουλία της Παλλεσβιακής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, έλαβε “σάρκα και οστά”, την Τετάρτη 2 Σεπτεβρίου στη Μυτιλήνη, όταν ο νέος Πρόεδρος του ομογενειακού οργανισμού Στέλιος Κατσιανός, παρέδωσε την επιταγή για την δωρεά των 3.400 ευρώ, στην Πρόεδρο του Κέντρου Φροντίδας Ασπασία Γράμμου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου Γιώργου Εγγλέζου.

20150903_132258

Τα χρήματα αυτά, είχαν συγκεντρωθεί  σε έναν πολύ επιτυχημένο χορό, που είχε διοργανώσει η δεύτερη γενιά της Παλλεσβιακής Ένωσης τον περασμένο Ιούνιο και είχαμε προβάλλει εδώ.

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία η “ΚΥΨΕΛΗ”, ιδρύθηκε το 1996. Διοικείται από 7 μελές Συμβούλιο που αποτελείτε από 4 Α.με.Α. και 3 γονείς Α.με.Α.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 836/19/3/2012 έχει ανανεώθει η Ειδική Πιστοποίηση του ως φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Στα 14 χρόνια λειτουργίας της η “Κυψέλη” έκανε ενεργή την παρουσία της στο Νομό, με αγώνα τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, όσο και για τις οικογένειες τους και με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Κατάφερε να απεγκλωβίσει τα παιδιά από το σύνηθες περιβάλλον της οικογένειας και της γειτονιάς και να τους προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και την μάθηση.

Καθημερινά εφαρμόζονται προγράμματα στο κέντρο, με απώτερο στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μελών, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση, την συμβουλευτική τους υποστήριξη κ.α.

Στο κέντρο “Κυψέλη” φιλοξενούνται Άτομα με Αναπηρία όλων των μορφών με ποσοστό 50% και άνω.

Αν κάποιος νιώθει την ανάγκη να στηρίξει το κοινωνικό έργο του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία η “ΚΥΨΕΛΗ” , οι λογαριασμοί τραπεζών είναι:

Alpha Bank: 601-002101-207746

Εθνική Τράπεζα: 415/296099-05

Αγροτική Τράπεζα: 355-01-03260046

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε, ότι μετά τις τελευταίες εκλογές, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της  Παλλεσβιακής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, αποτελείται από τα εξής νέα και δραστήρια πρόσωπα:

Πρόεδρος: Στέλιος Κατσιανός

Γραμματέας: Πωλ Κατσιανός

Αναπληρώτρια Γραμματέας: Βικτώρια Τραπουζανλή

Διευθυντής Ιδιοκτησίας: Δούκας Φονιάς του Μιχαήλ

Ταμίας: Ηλίας Τικέλης

Αναπληρωτής Ταμίας: Δούκας Φονιάς του Αλέκου

Μέλη: Στράτος Φιλιανός, Κώστας Λαγουτατζής, Δημήτρης Πανάνης, Ιωάννης Ματζακώφ, Σοφία Βάττου και Δημήτρης Εγγλέζος

NO COMMENTS

Leave a Reply