Επίσκεψη Κώστα Κατσουράνη στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Επίσκεψη Κώστα Κατσουράνη στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

katsouranis_greekcentre1

Επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης πραγματοποίησε το Σάββατο το μεσημέρι ο Έλληνας άσος του ποδοσφαίρου Κώστας Κατσουράνης, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού κάμπ για παιδιά, ενώ δήλωσε συγκινημένος και εντυπωσιασμένος από την φιλοξενία και την υποδοχή που του επιφύλαξε ο Ελληνισμός της Μελβούρνης.

 

katsouranis_greekcentre4Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το Μάρτιο θα επιστρέψει στη Μελβούρνη για τη διοργάνωση ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού καμπ: “Υπάρχουν πολλοί Έλληνες εδώ που με αγαπούν και με σέβονται, και αυτό συμβαίνει και από την πλευρά μου,” είπε. “Στην  πραγματικότητα θα αρχίσουμε από τώρα την προετοιμασία του καμπ, το οποίο θα αρχίσει να διαφημίζεται σύντομα.  Το έχω συζητήσει με τους αντίστοιχους φορείς και παράγοντες εδώ και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε τις προετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα ως το Μάρτιο, όπου θα ξαναεπιστρέψω.”

Όπως είναι γνωστό, ο Κώστας Κατσουράνης βρίσκεται στη Μελβούρνη, για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Χέιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ (Μέγας Αλέξανδρος) για ένα παιχνίδι, εκείνο των προημιτελικών του FFA Cup απέναντι στην Μέλμπουρν Σίτι (θυγατρική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι).

 

kostasKatsouranis_BillPapastergiadis1Τον Κώστα Κατσουράνη υποδέχθηκε και ξενάγησε στο Ελληνικό Κέντρο αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας αποτελούμενη από τον πρόεδρο Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μποσινάκη και το μέλος του Δ.Σ. Πολ Ηλιόπουλο. Παρόντες στην συνάντηση με τον μεγάλο Έλληνα ποδοσφαιριστή ήταν οι ευεργέτες της Κοινότητας Γκρεκ Σταμπουλίδης και Πίτερ Αβραάμ, καθώς και εκπρόσωποι ομογενειακών μέσων ενημέρωσης. Τον Κατσουράνη συνόδευαν ο προπονητής του Αλέξανδρου Γιώργος Κατσάκης καθώς και άλλοι παράγοντες της ομάδας, όπως ο Χάρης Τσαλικίδης.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους όπου θα λειτουργεί το πολιτιστικό κέντρο, ο Κώστας Κατσουράνης είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα του κέντρου της Μελβούρνης από τον τελευταίο όροφο του νέου κοινοτικού κτιρίου και να φωτογραφηθεί με τους παρευρισκόμενους, καθώς και με παιδιά που βρίσκονταν στην Κοινότητα για να τον γνωρίσουν από κοντά.

Εκεί σε ειδική εκδήλωση που έγινε, ο πρόεδρος της Κοινότητας καλωσόρισε τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή τόσο στη Μελβούρνη όσο και στο κοινοτικό οίκημα.  Αναφερόμενος στον Ελληνισμό της Μελβούρνης και την Κοινότητα στάθηκε στις επιτυχίες των Ελλήνων σε όλους τους τομείς.

“Εκπαιδευτικοί, ανώτατοι δικαστές, επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι… σε όλους τους τομείς έχουμε επιτύχει σε αυτήν την πόλη,” τόνισε. “Oλοι μας αγαπάμε την Ελλάδα, όλοι μας διατηρούμε τις ρίζες μας, και εμείς εδώ στην Κοινότητα, χτίζουμε τον μικρό μας Παρθενώνα.”

Στη συνέχεια επισήμανε την εκτίμηση που έχουν προς τον Ελληνισμό της Μελβούρνης οι Αυστραλοί πολιτικοί, σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, τονίζοντας ότι δεν χάνουν ευκαιρία να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις της Κοινότητας. “Κάθε χρόνο έχουμε εδώ στο Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ, τον πρωθυπουργό της πολιτείας μας και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Και έρχονται γιατί θέλουν να τιμήσουν τους Έλληνες αυτής χώρας,” είπε.

“Και κάθε φορά που μας επισκέπτονται, τους υπενθυμίζουμε πως ό,τι έχουμε δημιουργήσει οφείλεται στον ερχομό μας από κάπου αλλού, καθώς και το γεγονός  ότι η Αυστραλία έχει κερδίσει από τον δικό μας πολιτισμό, τον Ελληνικό.”

 Ο κ. Παπαστεργιάδης υπογράμμισε πως είναι μεγάλη τιμή για την Κοινότητα που ένας τόσο μεγάλος Έλληνας ποδοσφαιριστής επισκέπτεται τη Μελβούρνη και την Κοινότητα και του παρέδωσε πιστοποιητικό με το οποίο αναγορεύεται σε δια βίου επίτιμο μέλος του οργανισμού.

“Είναι μεγάλη μας τιμή που είσαστε μαζί μας και σας αναγορεύουμε σε δια βίου επίτιμο μέλος  της Ελληνικής  Κοινότητας Μελβούρνης, για την τεράστια προσφορά σας στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, ” τόνισε, παραδίδοντάς του ειδικό πιστοποιητικό, καθώς και την ειδική κάρτα premium μέλους της Κοινότητας.

Στη συνέχεια ευχήθηκε να κερδίσει ο Αλέξανδρος στον αγώνα της Τρίτης. “Εύχομαι να έχουμε μια μεγάλη νίκη για τον Αλέξανδρο στον αγώνα της Τρίτης,” είπε.

 

katsouranis_greekcentre2

 

“Αν και τα παιδιά μου παίζουν με την Ελλάς Μελβούρνης, ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου είναι με τον Αλέξανδρο, καθώς πήγαινα στο γήπεδό του όταν ήμουν παιδί και γιατί υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες στην Βικτώρια, επειδή ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Ηταν για  μένα μια μεγάλη ελληνική ομάδα και ο πατέρας του σημερινού προπονητή Γιώργου Κατσάκη, ο Νίκος Κατσάκης, έχει επενδύσει πολλά χρόνια και  χρήματα στην ομάδα. Με τον Γιώργο προπονητή, ο Αλέξανδρος έχει ανέβει πολύ.

Είναι μεγάλη μας τιμή που είσαι μαζί μας.”

Με τη σειρά του ο Κώστας Κατσουράνης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κοινότητας, τον Ελληνισμό της Μελβούρνης και τον Αλέξανδρο για την φιλοξενία και υποδοχή που του επιφύλαξαν, λέγοντας πως από την τελευταία φορά που ήρθε στην Αυστραλία, το 2007, διαπιστώνει την πρόοδο που έχουν οι Έλληνες, οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

“Παντού, αλλά ιδιαίτερα εδώ στην Αυστραλία, οι Έλληνες έχουν επιτύχει πάρα πολλά πράγματα και κρατούν την Ελλάδα ψηλά,” είπε.  “Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, γιατί έχουν παιδεία και σέβονται και εκτιμούν ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Ελλάδα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί και οι ίδιοι έχουν προσφέρει.”

Παράλληλα εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την Κοινότητα και τις δραστηριότητές της.

“Από την Κοινότητα είμαι πολύ ενθουσιασμένος και από το νέο κοινοτικό κτίριο και από τις δραστηριότητές της, αλλά και από τους ανθρώπους της που με υποδέχθηκαν. Φιλοξενία άριστη και είμαι πολύ χαρούμενος,” τόνισε.

Τη μεγάλη χαρά του για την παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στη Μελβούρνη και στον Αλέξανδρο εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο προπονητής του Αλεξάνδρου Γιώργος Κατσάκης, λέγοντας:

“Είναι μεγάλη  χαρά και τιμή για εμάς που έχουμε μαζί μας έναν τόσο σημαντικό παίκτη. Σίγουρα αυτά που φέρνει στην ομάδα μας από πλευράς ποδοσφαίρου είναι πολύ σημαντικά. Δεν συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός συχνά… είναι πρωτοφανές για εμάς εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς.”

 

 

 

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές

Βίντεο: Βασίλης Ζωγράφος

Μοντάζ: Luke Stringer

Παραγωγή: Media Services Australia

NO COMMENTS

Leave a Reply