Ο Κώστας Κατσουράνης στη Μελβούρνη για τον «Μέγα Αλέξανδρο»

Ο Κώστας Κατσουράνης στη Μελβούρνη για τον «Μέγα Αλέξανδρο»

KatsouranisPress2

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών, μέλος της «επικής» Εθνικής ομάδας του 2004, ο Κώστας Κατσουράνης ήρθε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, για να ενισχύσει την ομάδα «Μέγας Αλέξανδρος» ή αλλιώς κατά την αυστραλέζικη ονομασία της, Heidelberg United.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πριν από μερικά χρόνια με απόφαση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, καταργήθηκαν οι ονομασίες των ποδοσφαιρικών ομάδων που προσδιορίζουν εθνική καταγωγή π.χ. «Ελλάς Μελβούρνης», «Κροάσια», «Μέγας Αλέξανδρος» κα. κι έτσι άλλαξαν τα ονόματά τους κυρίως με βάση την περιοχή της έδρας τους. Έτσι ο «Μέγας Αλέξανδρος» έγινε Heidelberg United, η «Ελλάς» South Melbourne και πάει λέγοντας. Αρκετές από τις ομάδες αυτές βέβαια δεν έχουν αλλοιώσει το χαρακτήρα τους κι αυτό διότι το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων τους παραμένει συγκεκριμένης εθνικής καταγωγής. Ο «Μέγας Αλέξανδρος» υποστηρίζεται από ελληνικής καταγωγής φιλάθλους, έχει αρκετούς ομογενείς ποδοσφαιριστές, παράγοντες και Έλληνα προπονητή: τον Γιώργο Κατσάκη.

Ο Πρόεδρος των τζούνιορς, στην ομάδα του «Αλέξανδρου», Χάρης Τσαλικίδης έριξε την ιδέα, επικοινώνησε με τον συνεργάτη του Έλληνα άσσου Γιώργο Καζιάνη και του ζήτησε να προτείνει στον Κώστα Κατσουράνη, να ενισχύσει την ομάδα του «Μέγα» στον αγώνα που χαρακτηρίζεται ως «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» ενάντια στην Melbourne City, για την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου FFA. Η διαφορά σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο των δύο ομάδων είναι χαώδης, αφού η Melbourne City σχετίζεται ιδιοκτησιακά με την αγγλική ομάδα Manchester City. Η πρόκριση στην τετράδα για τον «Αλέξανδρο» θα είναι ένα «θαύμα» για όλη την ομογένεια της Μελβούρνης, αλλά ο Κώστας Κατσουράνης ξέρει πολύ καλά από τέτοιου είδους «θαύματα».

Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι ενθουσιασμό έφερε σε όλη την ομάδα, το άκουσμα της αποδοχής της πρότασης από τον Κώστα Κατσουράνη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Κατσάκης, στην επίσημη παρουσίαση του Έλληνα διεθνή: «Η παρουσία και μόνο ενός παίκτη του διαμετρήματος του Κώστα, δίνει άλλη διάσταση στην ομάδα. Το ηθικό των παικτών είναι υψηλό και μετά τις προπονήσεις μας, όπου θα δούμε πως θα προσαρμοστεί ο Κώστας στο παιχνίδι του «Αλέξανδρου», θα είμαστε όλοι ακόμη πιο ενθουσιώδεις».

KatsouranisPress4

«Ήρθα για τους Έλληνες»

Ο Κώστας Κατσουράνης έτυχε αποθεωτικής υποδοχής κατά την άφιξή του, ενώ δήλωσε ανυπόμονος να παίξει μπροστά στους ομογενείς μας: «Είναι  μία ακόμη πρόκληση για μένα, ο κύριος λόγος που δέχθηκα να έρθω εδώ, είναι το πάρα πολύ έντονο ελληνικό στοιχείο. Είναι μια νέα περιπέτεια για μένα και συνήθως όταν φτάνεις προς το τέλος της καριέρας σου, αυτές οι περιπέτειες δίνουν πάρα πολύ ενδιαφέρον».  Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, όπως μας αποκάλυψε ο στενός συνεργάτης του Έλληνα μέσου Γιώργος Καζιάνης, ο Κώστας Κατσουράνης δεν πήρε χρήματα για την συμμετοχή του σε αυτό το παιχνίδι.

Για το αυστραλέζικο ποδόσφαιρο ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Δεν γνωρίζω πάρα πολλά για το ποδόσφαιρο που παίζεται εδώ, έχω παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας και έχω δει ότι γίνονται σημαντικά βήματα ανόδου».

«Το κιτρινόμαυρο μου ταιριάζει περισσότερο»

Στην ερώτηση: «Ποια χρώματα σου ταιριάζουν περισσότερο, αφού έχεις αγωνιστεί σε 3 μεγάλους ελληνικούς συλλόγους;», απάντησε δείχνοντας το κασκώλ με τα χρώματα του «Αλέξανδρου» (κίτρινο-μαύρο), που βρίσκονταν μπροστά του: «Αυτά εδώ, μου ταιριάζουν περισσότερο!» δείχνοντας προφανώς την προτίμησή του στην ΑΕΚ.

Ο Έλληνας άσσος ευχήθηκε να πάνε καλά στον επερχόμενο αγώνα και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Αυστραλία, καθώς οργανώνονται ήδη κάποιο camp και κάποιες άλλες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες.

 

 

Φωτογραφίες: Studio iCreative Design- Αναστάσιος Ιωαννίδης

NO COMMENTS

Leave a Reply