Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδος Χαράλαμπου Δαφαράνου στο Queensland

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδος Χαράλαμπου Δαφαράνου στο Queensland

Συνάντηση με Australian Council on Europe
Συνάντηση με Australian Committee on Europe

 

Κατόπιν προσκλήσεως της Πολιτειακής Πρωθυπουργού κας Palaszczuk, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ.  Χάρης Δαφαράνος και η κα. Εύα Τ. Δαφαράνου πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Κουηνσλάνδη από τις 10 έως και τις 12 Ιουνίου 2015.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον κυβερνήτη κ. Paul de Jersey, τον Πρόεδρο της τοπικής Βουλής κ. Peter Wellington, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Lawrence Springborg, την Υπουργό Πολυπολιτισμού κα Shannon Fentiman, την Ανώτατο Δικαστή κα Anthie Philippides, τον Λόρδο Δήμαρχο κ. Graham Quirk, την εκδοτική Ομάδα της εφημερίδος Courier Mail καθώς και με το Australian Committee on Europe.

Επίσκεψη Αρχαιολογικού Μουσείου Rd Milms σε Queensland University
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Rd Milms σε Queensland University
Συνάντηση με Vice Chancellor Queensland University of Techonology
Συνάντηση με Vice Chancellor Queensland University of Techonology
Συνάντηση με Λόρδο Δήμαρχο Βρισβάνης
Συνάντηση με Λόρδο Δήμαρχο Βρισβάνης

Το Πρεσβευτικό ζεύγος επισκέφθηκε την Έδρα Κλασσικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας Professor Paul Eliadis στο Πανεπιστήμιο του Queensland (QU) υπό τον καθηγητή και ελληνιστή κ. Alastair Blanshard, όπου ο κ. Πρέσβης έδωσε διάλεξη με θέμα “The philhellene spirit: the soft power dimension of Greece”.

Στο School of Economics and Finance του Queensland University of Technology (QUT), ο κ. Πρέσβης έδωσε διάλεξη με θέμα την οικονομική κρίση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, τις επιπτώσεις στην Ελλάδα και τις τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές για τη χώρα μας.

Διάλεξη στο Queensland University
Διάλεξη στο Queensland University

Το πρόγραμμα επίσκεψης περιέλαβε επίσης, συνάντηση με όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, επίσκεψη στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, επίσκεψη στην ενορία Αγίας Παρασκευής, επίσκεψη στον ομογενειακών συμφερόντων Όμιλο εταιριών εστίασης “The Coffee Club” με Έδρα τη Βρισβάνη, καθώς και περιήγηση στο πολιτιστικό κέντρο QUPAC (Queensland Performing Arts Center) του οποίου Δ/νων Σύμβουλος είναι ο ομογενής κ. John Kotzas.

Συνάντηση με Υπουργό Πολυπολιτισμού κο Shannon Fentiman
Συνάντηση με Υπουργό Πολυπολιτισμού κα Shannon Fentiman

Επαφές και συναντήσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο της δραστηριότητας και της εκτίμησης της αυστραλιανής τοπικής κοινωνίας προς την ελληνική ομογένεια του Queensland, έκφραση της οποίας αποτελεί και η ετήσια Πανήγυρις με κοινό άνω των 60 χιλιάδων στη διάρκεια του διημέρου της, με φετεινή παρουσία του Αυστραλού Πρωθυπουργού.

Το Επίτιμο Γενικό Προξενείο στο Brisbane θα εορτάσει 100 χρόνια λειτουργίας του το 2019.

 

 

 

 

R-efistore_701

NO COMMENTS

Leave a Reply