Αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών από τη Φροντίδα

Αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών από τη Φροντίδα

 

VolunteersRecognition2015_067smallΗ Εθνική Εβδομάδα Εθελοντισμού της Αυστραλίας καθιερώθηκε το έτος 1989, για να γιορτάζουν οι εθελοντές και ο εθελοντισμός, να επισημαίνεται η προσφορά των εθελοντών στην κοινωνία και για να λέμε όλοι ένα ευχαριστώ στους εθελοντές, που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια στην Αυστραλία. Έτσι λοιπόν, την εβδομάδα 11-17 Μαΐου οι εθελοντές είχαν και φέτος την τιμητική τους. Η Φροντίδα είναι ένας κοινωφελής οργανισμός στον οποίο οι εθελοντές έχουν ζωτικό ρόλο. Με αφορμή την Εβδομάδα Εθελοντισμού, διοργανώθηκε από την Φροντίδα, την Παρασκευή 15 Μαΐου, μία τελετή προς τιμήν δύο ανθρώπων, που έγραψαν ιστορία με την συνεισφορά τους στον οργανισμό, της αείμνηστης Άννας Γεωργούση και του κ. Ανδρέα Θεοδούλου. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης, οι εθελοντές της Φροντίδας, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για περισσότερο από 5 χρόνια.

VolunteersRecognition2015_084smallΤην οργάνωση αυτής πολύ όμορφης εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στην αίθουσα The Gables στο East Malvern, είχαν αναλάβει οι συντονιστές των Εθελοντικών ομάδων της Φροντίδας η κα. Έφη Καπνιά και ο κ. Στέλιος Πιακής.

VolunteersRecognition2015_076smallVolunteersRecognition2015_090small

 

 

 

 

 

Αναπληρώνοντας τον Γενικό Διευθυντή της Φροντίδας ο κ. Δημήτρης Σγαντζονύχας, παρουσίασε την εκδήλωση και καλωσόρισε την επίσημη ομιλήτρια και Επίτροπο της Βικτωριανής Πολυπολιτισμικής Επιτροπής κα. Elizabeth Drozd κα τους υπόλοιπους προσκεκλημένους εκφράζοντας την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη όλων στην Φροντίδα για την ανιδιοτελή αγάπη που προσφέρουν οι εθελοντές στους συνανθρώπους τους.

VolunteersRecognition2015_015smallΠαίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Φροντίδας κ. Σάκης Ζαφειρόπουλος θέλησε να τονίσει πόσο σημαντική είναι για όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Φροντίδας αυτή η τελετή αναγνώρισης των εθελοντών. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε όλους αυτούς που πρόσφεραν και προσφέρουν καθημερινά στον οργανισμό μας και γενικότερα στην παροικία μας», ανάφερε χαρακτηριστικά.

VolunteersRecognition2015_072smallVolunteersRecognition2015_070small

 

 

 

 

 

Η Επίτροπος της Βικτωριανής Πολυπολιτισμικής Επιτροπής κα. Elizabeth Drozd είχε ως σύνθημα στην ομιλία της, το σύνθημα των Εθελοντών της Αυστραλίας: “Δώσε με Χαρά, Ζήσε με Χαρά”. Εξέφρασε την χαρά της για αυτήν την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, να μιλήσει για τον Εθελοντισμό και να συμμετέχει στην τελετή αναγνώρισης της προσφοράς «τόσο γενναιόδωρων ανθρώπων» , κατέληξε.
VolunteersRecognition2015_081smallVolunteersRecognition2015_085small

 

 

 

 

 

Ο Ταμίας της Φροντίδας κ. Ιάκωβος Φρονίστας παρέθεσε κάποια στοιχεία από την ζωή της αείμνηστης Άννας Γεωργούση και εξιστόρισε περιστατικά από τις στιγμές που έζησαν μαζί με τον κ. Ανδρέα Θεοδούλου ,ενώ επισήμανε ότι ο Εθελοντισμός γι’ αυτους που τον γνωρίσουν εκτός από καθήκον είναι και τρόπος ζωής. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε οθόνη βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφίες για τα δύο τιμώμενα πρόσωπα την εκλιπούσα Άννα Γεωργούση και τον κ. Ανδρέα Θεοδούλου, ενώ δώθηκαν και πιστοποιητικά αναγνώρισης στους εθελοντές που υπηρετούν την Φροντίδα για πάνω από 5 χρόνια.

NO COMMENTS

Leave a Reply