Η “Στοργή” της Φροντίδας γιόρτασε τα 10α γενέθλιά της

Η “Στοργή” της Φροντίδας γιόρτασε τα 10α γενέθλιά της

DSCN6773

Το γηριατρείο της Φροντίδας «Στοργή», που βρίσκεται στο Templestowe, συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στους ηλικιωμένους της παροικίας μας. Έτσι, την Τετάρτη 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στους χώρους του ιδρύματος, για τον εορτασμό αυτής της ιστορικής επετείου. Μια εκδήλωση, που έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης απ’ όλους τους παρευρισκόμενους. Την συγκίνησή τους, αλλά και την υπερηφάνια τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου, για το Θεάρεστο έργο που προσφέρει η «Στοργή» και γενικότερα η Φροντίδα όλα αυτά τα χρόνια.

DSCN6690Ο Πρόεδρος της Φροντίδας κ. Σάκης Ζαφειρόπουλος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του προς τους παρεβρισκόμενους αναφωνώντας: «Στοργή! Τι ωραίο όνομα! Και πόσο ταιριαστό με αυτά που προσφέρει αυτό το ίδρυμα», συνέχισε χαιρετώντας τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το όνομα του πρώτου και μοναδικού ελληνικού γηριατρείου στα ανατολικά προάστεια της Μελβούρνης, τον «νονό» της «Στοργής» κ. Δημήτρη Καλοδήμο. Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, μίλησε για την πρόβλεψη του τότε Συμβουλίου της Φροντίδας, να αγοράσει το 2001 με ένα ποσό που άγγιζε το ένα εκατομμύριο δολάρια, το οικόπεδο στο Lower Templestowe. «Το κτίριο κόστισε 5,5 εκατομμύρια δολάρια και έχει εξυπηρετήσει μέχρι τώρα 244 ηλικιωμένους, δηλαδή εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο, 25 καινούργια άτομα κάθε χρόνο. Έχουμε επίσης 80 άτομα που δουλεύουν καθημερινά, για να προσφέρουμε τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μας, στους ηλικιωμένους».

Ο κ. Α. Βίτου κόβει την τούρτα
Ο ευεργέτης της Φροντίδας κ. Α. Βίτου κόβει την τούρτα

Αφού ευχαρίστησε τον ευεργέτη της Φροντίδας κ. Αντώνη Βίτου, ο οποίος είναι παρών στις περισσότερες εκδηλώσεις της Φροντίδας, έκανε ειδική αναφορά στο έργο της Διευθύντριας της «Στοργής» κας. Angela Cox, που έχει αναλάβει καθήκοντα τους τελευταίους 9 μήνες, στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το προσωπικό της Φροντίδας, στο αξιοθαύμαστο έργο των εθελοντών, που «δίνουν πνοή σ’ αυτό τον οργανισμό» και τέλος στους δωρητές της Φροντίδας, που χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει.

DSCN6785Η Διευθύντρια της «Στοργής» κα. Angela Cox, αφού απηύθυνε ένα μικρό χαιρετισμό στα ελληνικά και καταχειροκροτήθηκε, τόνισε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους εμάς. Μιά μέρα γιορτής και χαράς. Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω», συνέχισε η κα. Cox, «όχι μόνο όσους έχουν συνεισφέρει στην «Στοργή» όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τους ηλικιωμένους που διαμένουν εδώ αυτή τη δεκαετία, όπως και να συγχαρώ τους εργαζόμενους που δουλεύουν με ζήλο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ιδρύματος».

DSCN6682Ο Ταμίας της Φροντίδας κ. Ιάκωβος Φρονίστας δήλωσε χαρούμενος και υπερήφανος για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της Φροντίδας όλα αυτά τα χρόνια και αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούσαν στις δυσκολίες, που αντιμετώπισαν τα στελέχη της Φροντίδας για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου: «Αντιμετωπίσαμε αρχικά έναν πόλεμο από τους κατοίκους της περιοχής και φτάσαμε σε δικαστικές διαμάχες, διότι πολλοί δεν ήθελαν να γίνει εκεί το γηροκομείο», ανάφερε αρχικά ο κ. Φρονίστας. «Μετά προέκυψε ένα πρόβλημα με τον αριθμό των κλινών. Το κράτος μας έδινε άδεια για 30 κλίνες, αλλά εμείς είχαμε ανάγκη για 60, οπότε αναγκαστήκαμε να δώσουμε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοράσουμε τις υπόλοιπες, το οποίο ήταν ένα τεράστιο έξοδο για μας τότε. Θέλω επίσης να αναφερθώ στην πολύσκληρή δουλειά που έγινε απ’ όλους τότε και που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Θυμάμαι ότι την πρώτη μέρα είχαν μπει 4 άτομα μέσα στη «Στοργή» και μέσα σε μια βδομάδα είχαν γίνει 10. Αυτές οι πρώτες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για όλους μας. Εγώ ήμουν Πρόεδρος της Φροντίδας τότε και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Δημήτρη Σγαντζονύχα, ο οποίος δουλεύει ακόμα μαζί μας, μαζί με την τότε Διευθύντρια της «Στοργής» Patrice Dolan και τον Γενικό Διευθυντή Πήτερ Γκογκορόση, να προσπαθούν να τα βάλουν όλα σε μια σειρά, κάτι που εκ των πραγμάτων θέλει χρόνο. Αυτά τα άτομα, όπως και τους εθελοντές, με Πρόεδρο τότε, την αείμνηστη Francis Τουμπούρου που είχαν κάνει τότε το Garage Sale και είχαν συγκεντρώσει 17.000 δολάρια, δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε ποτέ. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, όπως είναι τώρα η Ερανική Επιτροπή, με Πρόεδρο την κα Βιργινία Νάκα, η οποία όχι μόνο αφιερώνει τον χρόνο της στους ηλικιωμένους, αλλά υποστηρίζει και οικονομικά μαζί με όλη την οικογένειά της το έργο μας. Θέλω επίσης να αναφερθώ ιδιαίτερα, αφού διανύουμε και την Εβδομάδα Εθελοντών, σε δύο κυρίες που προσφέρουν εθελοντική εργασία για περισσότερο από 35 χρόνια, την κα. Rita Gabriel και την κα. Χρύσα Καρρά. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Τασούλα Κόρδαρη, μια άλλη εθελόντριά μας, που δίνει χαρά σ’ αυτό το ίδρυμα, κάτι που δεν μπορείς να το αγοράσεις πουθενά», είπε τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Φρονίστας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους μουσικούς, Χρήστο Ιωαννίδη, Κώστα Κολοκυθά και Μανώλη Νικολαΐδη, που παίζουν εθελοντικά σε όλες τις εκδηλώσεις της Φροντίδας, με μόνη ανταμοιβή τους το χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: τα μέλη του Δ.Σ. της Φροντίδας κ.κ. Νεκτάριος Θώδος και Παύλος Μαυρουδής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμού της Βικτώρια και Γενικός Διευθυντής του Greekmedia Group κ. Σπύρος Αλατσάς, ο Γραμματέας του Αρκαδικού Συλλόγου Βλαχερναίων Μελβούρνης «Η Αγία Βλαχέρνα», κ. Γιώργος Παπαχρόνης, με τον Ταμία του συλλόγου κ. Παναγιώτη Κουτσούγερα, ο συγγραφέας Νίκος Πιπέρης και πολλοί άλλοι.

R-efistore_701

NO COMMENTS

Leave a Reply