Δωρεά 44,155 $ στη Φροντίδα και ιστορικός επίλογος για το σύλλογο...

Δωρεά 44,155 $ στη Φροντίδα και ιστορικός επίλογος για το σύλλογο Βλαχερναίων Μελβούρνης

Από αριστερά: Ν. Θώδος, Γ. Παπαχρόνης, Π. Κουτσούγερας, Σ. Ζαφεορόπουλος, Γ. Παπαναστασίου, Γ. Λεκάκης
Από αριστερά: Ν. Θώδος, Γ. Παπαχρόνης, Π. Κουτσούγερας, Σ. Ζαφειρόπουλος, Γ. Παπαναστασίου, Γ. Λεκάκης

«Αλλού δεν πιάνουν τόπο τα λεφτά», ήταν τα πρώτα λόγια των εκπροσώπων του Συλλόγου Βλαχερναίων Μελβούρνης « Η Αγία Βλαχέρνα», όταν έφτασαν στα γραφεία της Φροντίδας, για να παραδώσουν την επιταγή των 44.155,11 δολαρίων. Ο Πρόεδρος των Βλαχερναίων κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Γραμματέας κ. Γιώργος Παπαχρόνης και ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Κουτσούγερας, έφτασαν εμφανώς συγκινημένοι στις εγκαταστάσεις της Φροντίδας στο Clayton, το πρωί της Παρασκευής  8 Μαΐου, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Φροντίδας κ. Σάκη Ζαφειρόπουλο, το Γραμματέα κ. Νεκτάριο Θώδο και τον Γενικό Διευθυντή της Φροντίδας κ. Γιώργο Λεκάκη, για να  τους ανακοινώσουν τον τρόπο που επέλεξαν να τερματίσουν την ιστορία του συλλόγου τους.

«Ο σύλλογός μας γέρασε, «έφυγαν» αρκετοί φίλοι και συγγενείς μας και οι νεώτερες γενιές δεν είχαν διάθεση να ασχοληθούν», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος του συλλόγου «Η Αγία Βλαχέρνα»  κ. Παπαναστασίου. «Εμείς πλέον κουραστήκαμε κι αφού τα τελευταία χρόνια είχαν μειωθεί στο ελάχιστο οι συναθροίσεις μας, έπρεπε να βρούμε ένα τέλος που να αρμόζει στο σύλλογό μας», υπογράμμισε ο κ. Παπαναστασίου. «Αυτό το τέλος, δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ», συνέχισε ο Γραμματέας του Αρκαδικού συλλόγου κ. Παπαχρόνης. «Η Φροντίδα, είναι ο πρώτος κοινωφελής οργανισμός που μας ήρθε στο μυαλό, αφού η παροικία μας γερνάει και οι ανάγκες για περίθαλψη και φροντίδα ηλικιωμένων πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Έτσι λοιπόν,αποφασίσαμε ομόφωνα, να σταματήσουμε τη λειτουργία του συλλόγου Βλαχερναίων και να δωρίσουμε τα χρήματα που είχαμε στο ταμείο μας , στη Φροντίδα», τόνισε ο κ. Παπαχρόνης. «Ο Σύλλογος Βλαχερναίων είχε πάντα φιλανθρωπική δράση», επισημαίνει ο Ταμίας του συλλόγου κ. Κουτσούγερας. «Θέλαμε λοιπόν, ολοκληρώνοντας μια διαδρομή 30 ετών, να τιμήσουμε  την ιστορία του Συλλόγου Βλαχερναίων και τα μέλη του με μια ευεργεσία «σταθμό» για εμάς. Τον τελευταίο και τον πιο όμορφο σταθμό, που θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η διαδρομή», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος της Φροντίδας κ. Ζαφειρόπουλος ,αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των μελών  του Διοικητικού Συμβουλίου,  αλλά και των στελεχών του οργανισμού για την ευγενική προσφορά του συλλόγου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είστε πλέον σε θέση να βλέπετε που πηγαίνουν τα χρήματά σας»,  είπε δείχνοντας προς το εργοτάξιο και το νέο κτίριο που ανεγείρεται με γοργούς ρυθμούς, δίπλα στην «Πρόνοια» και την «Γαλήνη» στο  Clayton. «Χωρίς τέτοιες προσφορές όμως, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί».

O Γενικός Διευθυντής της Φροντίδας κ. Γιώργος Λεκάκης, αφού τόνισε την βαθιά εκτίμησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου Βλαχερναίων Μελβούρνης, υπογράμμισε: «Οι συμπάροικοί μας αυτοί, μάζεψαν όλα αυτά τα χρήματα με πολύ κόπο και αγώνα χρόνων, γι’ αυτό το λόγο έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία η δωρεά τους και είναι τεράστια τιμή, αλλά και ευθύνη για όλους εμάς στην Φροντίδα, να ανταποκριθούμε επάξια στις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων».

R-efistore_701