Οι επτά πλουσιότεροι ομογενείς της Αυστραλίας

Οι επτά πλουσιότεροι ομογενείς της Αυστραλίας

BRW_632_355

Στη λίστα των 200 πλουσιότερων Αυστραλών βρίσκονται επτά ομογενείς, σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό BRW. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Τζίνα Ράιχαρτ.

Ο πρώτος στη σειρά των Ελλήνων κροίσων της Αυστραλίας είναι, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής, ο οποίος φιγουράρει στην 45η θέση του καταλόγου. Η περιουσία του ανέρχεται στα 940 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος και ο γιος του, Ρος, είναι οι ισχυρότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως στη Νότια Αυστραλία.
Στη δεύτερη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης ορυχείων Κέρι Χαρμάνης με 610 εκατομμύρια δολάρια.

Τρίτος πλουσιότερος ομογενής είναι ο Χάρης Σταμούλης με περιουσία που ανέρχεται σε 540 εκατομμύρια δολάρια και έπεται ο Θ. Καρύδης με 500 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ο πέμπτος Έλληνας που συναντάμε στην σχετική λίστα είναι ο ομογενής Νικ Πολίτης με 410 εκατομμύρια δολάρια και  ακολουθεί ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 325 εκατομμυρίων δολαρίων. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία. Βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης εταιρείας «Temenos», είναι ο ίδιος ο Γιώργος Κούκης, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό «Bilanz», που είναι και ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας. Στην 7η θέση των ομογενών Κροίσων είναι ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης Σπύρος Αλυσανδράτος με 320 εκατομμύρια δολάρια.

NO COMMENTS

Leave a Reply