Αντιγόνη Κεφαλά – Το ταξίδι μιας συγγραφέα

Αντιγόνη Κεφαλά – Το ταξίδι μιας συγγραφέα

Helen-Vrasidas-Judith

Τη παρουσίαση ενός νέου βιβλίου έκανε η Αυστραλή ποιήτρια Judith Rodringuez στη Μελβούρνη. Το βιβλίο, που φέρει το τίτλο «Αντιγόνη Κεφαλά – Το ταξίδι μιας συγγραφέα» κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Owl Publishing και την επιμέλειά του έχει αναλάβει ο καθηγητής Βρασίδας Καράλης και η Ελένη Νίκα. Πρόκειται για μια ανθολογία δοκιμίων, κριτικών, άρθρων και άλλων αναλυτικών και κριτικών γραπτών πάνω στο λογοτεχνικό έργο της Αντιγόνης Κεφαλά.

Η παρουσίαση στη Μελβούρνη έλαβε χώρα τη Τρίτη 27 Μαΐου στη Γκαλερί “Steps” στο Κέρλτον της Μελβούρνης. Η Ελένη Νίκα, εκδότρια και συν-συντάκτρια του βιβλίου μίλησε για τη σύλληψη του βιβλίου και την γόνιμη συνεργασία της με τον Βρασίδα κάραλη (καθηγητή ελληνικών του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ).

Κάθε άλλο παρά μια βιογραφία, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια συλλογή πολλών διαφορετικών απόψεων που βρίσκουν σύμφωνη την Κεφαλά, καθώς έκανε επανειλημμένα έκκληση για διάλογο στην Αυστραλιανή λογοτεχνία.

Αξίζει να αναφερθεί γι αυτούς που δε τη γνωρίζουν, πως η Αντιγόνη Κεφαλά ζούσε στο Σίδνεϊ απο το 1960. Οι συλλογές ποιημάτων της περιλαμβάνουν την «Απουσία: Νέα και επιλεγμένα ποιήματα» (1992). Στη πρόζα, το έργο της περιλαμβάνει «Το νησί» (1984), «Αλεξία : Μια ιστορία δύο πολιτισμών» (1984), δίγλωσσες και τρίγλωσσες εκδόσεις του «η Αλεξία και το νησί» (1995 και 2002), «Καλοκαιρινή επίσκεψη: τρείς νουβέλες» (2002), «Sydney Journals» (2008).

NO COMMENTS

Leave a Reply