Ελληνικής καταγωγής είναι ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, κ. Michael McCormack. Ο κ. McCormack είναι πρώην υπουργός για θέματα Βετεράνων και ως ηγέτης του κόμματος των «Εθνικών», είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός, λόγω της συμφωνίας συγκυβέρνησης που υπάρχει με το κόμμα του πρωθυπουργού, Malcolm Turnbull.

«Θέλω να καταστήσω βέβαιο πως οι άνθρωποι ξέρουν πως με εμένα θα έχουν ένα μαχητή. Έχω μία τεράστια πρόκληση εμπρός μου», δήλωσε ο 53χρονος πολιτικός ο οποίος θα αναλάβει και τα χαρτοφυλάκια Υποδομών και Μεταφορών. Το όνομα του κ. McCormack είχε αναδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της υπόθεσης με πολιτικούς, διπλής υπηκοότητας στην Αυστραλία.

Η ελληνική του καταγωγή σχετίζεται με τον παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, ο οποίος γεννήθηκε στην Ακράτα Αχαΐας. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Michael McCormack δεν εγγράφηκε ποτέ στην ελληνική πρεσβεία της Αυστραλίας, κάτι που θα του έδινε τη διπλή υπηκοότητα και βάσει του νόμου δεν θα είχε τη δυνατότητα να εκλεγεί στο εθνικό κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

 

 

Στην λίστα Financial Review Young Rich 2017 βρίσκεται φέτος οι Ελληνικής καταγωγής, Κώστας Δρακόπουλος και Kayla Itsines. Σύμφωνα με την σχετική λίστα ο συνολικός πλούτος των νέων ανθρώπων συνολικά, για το 2017 ανέρχεται σε 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια, από 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2016.

Ο Κώστας Δρακόπουλος είναι στην 32η θέση της λίστας με περιουσία $75 εκατομμυρίων και η Kayla Itsines στην 40η θέση με περιουσία $63 εκατομμύρια.

Ο Κώστας Δρακόπουλος που εργάστηκε στις εταιρίες «Buxton» και «Hickory Group», από το 2006 έχει δημιουργήσει την δική του εταιρία με την ονομασία «Drakk». Η εταιρεία χτίζει μικρά διαμερίσματα και τα project με τα οποία ασχολείται κυμαίνονται από $5 έως $30 εκατομμύρια.

Η Kayla Itsines και ο αρραβωνιαστικός της έχουν χτίσει μια αυτοκρατορία στον τομέα του fitness. Το 2014 το ζευγάρι ίδρυσε την εταιρεία «The Bikini Body Training», χρησιμοποιώντας το Instagram για να προωθήσουν την επιχείρηση τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδήγησαν την εταιρεία τους σε μεγάλη ανάπτυξη, με την Kayla να γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Οι Έλληνες γιατροί που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να προβάλουν την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, μέσα από τα επιστημονικά τους επιτεύγματα, την ανταλλαγή απόψεων, την ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου και τη μετάδοση τεχνογνωσίας. Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, δημιουργήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και συνεχώς διευρύνεται με τελευταία προσχώρηση των 600 Ελλήνων γιατρών που ζουν και εργάζονται στην Μελβούρνη.

Η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας, έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που διοργάνωσαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.Προβλέπεται η ανταλλαγή φοιτητών Ιατρικής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των δύο χωρών και η συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η ευκαιρία να συμβάλουμε στη συνεχή ενημέρωση και στην εκπαίδευση Ελλήνων Ιατρών, παγκοσμίως, προωθώντας έτσι το πνεύμα της ελληνικής επιστήμης. Σαν Έλληνες της διασποράς, στη μεγαλύτερη πόλη ελληνόφωνων εκτός Ελλάδας, ευχόμαστε επιτυχία στην προσπάθεια για την προώθηση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα και δεσμευόμαστε για την υποστήριξή μας» ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας, Μαρίνης Πιρπιρής.

Σχολιάζοντας την υπογραφή του Συμφώνου, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι «είναι μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων γιατρών που συνθέτουν έναν επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένες διεθνώς περγαμηνές και ικανότητες, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη κοινωνική προσφορά, οι οποίοι είναι σήμερα διασκορπισμένοι σε όλα τα σημεία της υφηλίου και αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδος απανταχού».

Στην τελετή ανακοινώθηκε η διοργάνωση του 1ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών που θα γίνει στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, τον ερχόμενο Μάιο και το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα σηματοδοτήσει τη σημαντικότητα της συνένωσης των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων.

Mαθήτρια των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κέρδισε το πρώτο βραβείο στην ηλικιακή ομάδα 8 έως 12 ετών στο φετινό διαγωνισμό γλωσσών που διενήργησε η Ραδιοφωνία της SBS. Πρόκειται για την Ειρήνη Βεργάκη η οποία ανέφερε ότι μαθαίνει την Ελληνική γλώσσα γιατί είναι η «μητέρα που έχει γεννήσει χίλιες άλλες».

Η Ειρήνη, ηλικίας 12 ετών, παρακολουθεί Ελληνικά κάθε Σάββατο στο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο Ελληνικό Κέντρο, στο Σίτι. Στη Μελβούρνη μετανάστευσε με την οικογένειά της πριν από τέσσερα χρόνια περίπου. To Διοικητικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Εκπαίδευσης και η διεύθυνση και το προσωπικό των σχολείων της Κοινότητας εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στην Ειρήνη και την οικογένειά της και της εύχονται «καλή πρόοδο».

“H διάκριση της Ειρήνης στον διαγωνισμό της SBS ανάμεσα σε υποψήφιους από όλες τις γλώσσες στην κατηγορία 8 – 12 ετών μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια,” δήλωσε ο διευθυντής του Σχολείου Γλώσσας και Πολιτισμού της Κοινότητας κ. Μάνος Τζιμπραγός, προσθέτοντας: «Ο συγκινητικός τρόπος με τον οποίο η μικρή Ειρήνη αντιλαμβάνεται και εκφράζει τη σημασία που έχει γι’ αυτήν η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μόνο αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνομάθειας στη χώρα μας μπορεί να προκαλέσει. Θερμά συγχαρητήρια στην Ειρήνη αλλά και σε όλα τα παιδιά που στήριξαν την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της SBS.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SBS, ο διαγωνισμός διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά και συμμετείχαν πολλές χιλιάδες παιδιά από σχολεία όλης της Αυστραλίας. «Στόχος ήταν να ενθαρρυνθεί αλλά και να γιορτασθεί η αγάπη για την μάθηση γλωσσών στην Αυστραλία», δήλωσε η διευθύντρια τoυ σταθμού Mandi Wicks. Τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έπρεπε να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι σημαίνει για εσάς να μαθαίνετε μία άλλη γλώσσα;». Στην κριτική επιτροπή, πέραν της διευθύντριας του σταθμού συμμετείχαν ο παρουσιαστής του Pop Asia, Andy Trieu, η παρουσιάστρια ποδοσφαιρικών εκπομπών, Lucy Zelic και ο τραγουδιστής Isaiah.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της SBS στο Σίδνεϊ, με την παρουσία των τεσσάρων νικητών στις ισάριθμες κατηγορίες, του ομοσπονδιακού υπουργού Παιδείας, Simon Birmingham, του Διευθύνοντος Συμβούλου της SBS, Michael Ebeid, διευθυντών σχολείων, εκπροσώπων κοινωνικών και εκπαιδευτικών φορέων και μελών του προσωπικού της SBS.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης και η υπεύθυνη για την οργάνωση και τη διατήρηση των Ιστορικών Αρχείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Γεωργία Χαρπαντίδου επισκέφθηκαν το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού) την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας, που ξεκίνησε μεταξύ του Κολλεγίου Ψυχικού και των Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού της Κοινότητας της Μελβούρνης, το σχολικό έτος 2016-2017, με την υλοποίηση του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μελβούρνη – Αθήνα: Μια διαδρομή φιλίας».

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της κοινωνιολόγου και εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Ψυχικού κ. Μαρίας-Φιλιώς Τριδήμα. Το σχολικό έτος 2016-2017, το Πρόγραμμα λειτούργησε με επιτυχία και θα συνεχίσει τη λειτουργία του το νέο σχολικό έτος, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας. Εκμηδενίζοντας την απόσταση Μελβούρνης – Αθήνας έχει δώσει ρόλο μέντορα στους μαθητές της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού, οι οποίοι βοήθησαν στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας τους μαθητές της γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης – ελληνόπουλα δεύτερης ή τρίτης γενιάς. Ταυτόχρονα έχει δώσει την ευκαιρία στους μαθητές του Κολλεγίου να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Αυστραλίας και ειδικότερα τον τρόπο και τις συνθήκες ζωής, καθώς και τις επιτυχίες των Ελλήνων της Μελβούρνης μέσα από την επικοινωνία με τους συμμαθητές τους, στην Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Παπαστεργιάδης συνοδευόμενος από την ερευνήτρια κ. Γεωργία Χαρπαντίδου, υπεύθυνη των ιστορικών αρχείων της Κοινότητας, συναντήθηκε και με τους: Δημήτρη Καραμάνο (Επικεφαλής του Προγράμματος Υποτροφιών), Απόστολο Αθανασόπουλο (Συντονιστή Σχολικών Μονάδων και Διευθυντή Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού), Αλεξάνδρα Παπάζογλου (Διευθύντρια Βιβλιοθηκών του ΕΕΙ) και Δημήτρη Τσίγκρο, Yπεύθυνος για την ανάπτυξη και την πλήρη εποπτεία του e- learning σε όλα τα Σχολεία του Ε.Ε.Ι. Στη συνέχεια, συνοδεία του Α. Αθανασόπουλου, ο Β. Παπαστεργιάδης και η Γ. Χαρπαντίδου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου. Ακολούθως ο Β. Παπαστεργιάδης συναντήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη και συνομίλησε με τους μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Μελβούρνη-Αθήνα: Μια διαδρομή φιλίας» και την Καθηγήτρια-Σύμβουλο του αντίστοιχου Ομίλου Ιωάννα Τσιλιγιάννη.

Ο Β. Παπαστεργιάδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις, το επίπεδο του σχολείου και τη φιλοξενία, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του Προγράμματος για τις συνεργαζόμενες Μαθητικές Κοινότητες και γενικότερα για τη σχέση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού) με τον Ελληνισμό της Μελβούρνης (Βικτώρια). «Πέρασα τρεις θαυμάσιες ώρες στο σχολείο. Συναντήθηκα με το διευθυντή και τον πρόεδρο του σχολείου, καθώς και πολλά άλλα στελέχη του. Η φιλοξενία τους ήταν εξαιρετική» δήλωσε. »Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν οι σχολικές εγκαταστάσεις. Είμαστε συνηθισμένοι τα σχολεία της Μελβούρνης να έχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, αλλά μου φαινόταν ότι αυτό το σχολείο συναγωνίζεται, αν δεν ξεπερνά, τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματά μας.

Επιπρόσθετα με εντυπωσίασαν και τα ακόλουθα:  Το σχολείο είναι ανοιχτό στον κόσμο και στη διερεύνηση ευκαιριών παγκοσμίως για τους μαθητές του. Οι θεματικές επιλογές που προσφέρονται είναι άριστες. »Επίσης, το σχολείο βοηθά πολλούς φοιτητές με δίδακτρα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετωπίζει το θέμα πολύ υπεύθυνα. Σε ότι αφορά τις σχολικές εγκαταστάσεις, δεν έχω ξαναδεί τόσο όμορφο συγκρότημα. Αισθητικά είναι πολύ ευχάριστο, σε ωραία τοποθεσία με πολύ ωραία θέα. Οι μαθητές φιλοξενούνται στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον.»Είχα ακόμα την ευκαιρία να απευθυνθώ στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μελβούρνη – Αθήνα: Μια διαδρομή Φιλίας» μεταξύ των σχολείων GCM και του Κολλεγίου. Εξήγησα τη σημασία της συμμετοχής των μαθητών ανά τον κόσμο και την αξία της δημιουργίας φιλικών σχέσεων.

Μέσα από το πρόγραμμα «Μελβούρνη – Αθήνα: Μια διαδρομή Φιλίας» και την αλληλεπίδραση των μαθητών αναπτύσσεται η αυτοπεποίθηση τους και η ενσυναίσθηση. Η συνεργασία της Κοινότητας με το Κολλέγιο, μέσα από τη συνδρομή και συμβολή της κ. Τριδήμα, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κοινότητα. Το Πρόγραμμα “Μελβούρνη-Αθήνα: Μια διαδρομή Φιλίας” έχει προταθεί για τα Πολυπολιτισμικά Βραβεία Αριστείας της Βικτόριας 2017 και φέτος, ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Μελβούρνη – Αθήνα: Μια διαδρομή φιλίας” έχει διπλασιαστεί.

Από αριστερά: Χρυσούλα Κατσαβριά–Σιωροπούλου, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Παπαστεργιάδης, Ευρυδίκη Κουρνέτα

 

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε, πριν μερικές μέρες, η συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη, παρουσία της Βουλευτού του Σύριζα και μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου και της Γενικής ΓραμματέωςΤουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα.

Η Υπουργός, αφού αποδέχθηκε την πρόσκληση στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης “Αντίποδες 2018”, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενημέρωσε τον κ. Παπαστεργιάδη για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και τα θετικά αποτελέσματα στην πορεία του ελληνικού τουρισμού, την επίτευξη επιδόσεων-ρεκόρ την προηγούμενη διετία και τη θεαματική αύξηση που καταγράφεται το 2017 σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Επίσης, παρουσίασε το σχέδιο των στοχευμένων δράσεων για την δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Αυστραλία.
Αναφέρθηκε στις ενέργειες, που υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα την ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων και την προσέλκυση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τόνισε πως οι ομογενείς μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργιάδης, αφού παρουσίασε μερικές από τις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, επισήμανε πόσο σημαντική είναι για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Αυστραλία η λειτουργία ενός γραφείου του ΕΟΤ εκεί και πρόσφερε την δωρεάν παραχώρηση χώρου στο κτίριο της Κοινότητας για το σκοπό αυτό.

Η κ. Κουντουρά ενθουσιάστηκε με αυτή την προοπτική και μάλιστα υπογράμμισε πως αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα είναι πολύ σημαντικό να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί, την περίοδο του Φεστιβάλ “Αντίποδες 2018”.

Από αριστερά: Βασίλης Παπαστεργιάδης, Λυδία Κονιόρδου, Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

 

Την προοπτική συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στην Βουλή, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, παρουσία της Βουλευτού του Σύριζα και μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου.

Η κ. Κονιόρδου έδειξε πολύ θετική διάθεση γι’ αυτή τη συνεργασία, είχε αρκετή γνώση για το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και τον Ελληνισμό της Αυστραλίας γενικότερα, αφού είχε επισκεφθεί την Αυστραλία παλαιότερα για παραστάσεις εκεί και τόνισε πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, για να βοηθήσει τις προσπάθειες όλων των ομογενειακών οργανισμών.

Ο κ. Παπαστεργιάδης, αφού παρουσίασε στην Υπουργό τις δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και ιδιαίτερα το φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και το Δημιουργικό Κέντρο Δράματος και Τεχνών, ανέλυσε τα σχέδια για το Δεύτερο Κέντρο Πολιτισμού στο Buleen και δήλωσε πως η Κοινότητα προσδοκά στην στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, για την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού στην Αυστραλία.

Θέματα που αφορούν τους Έλληνες της Αυστραλίας συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τους Απόδημους Τέρενς Κουίκ. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Παυλόπουλος έδειξε, ακόμα μια φορά, ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα αιτήματα της ομογένειας, τις δραστηριότητές τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Παπαστεργιάδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, για την έγκριση τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας, μια προσπάθεια που ξεκίνησε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης πριν από 5 χρόνια περίπου και ολοκληρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτές τις μέρες. Παρουσίασε τις δράσεις της Κοινότητας στον Π.τ.Δ και το σχέδιο για την κατασκευή του Δεύτερου Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας στο Bulleen.

Ο κ. Κουίκ εξήρε το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους τους απόδημους Έλληνες, ενώ θα πρέπει και η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί αρωγός των προσπαθειών τους.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκος, χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική την συζήτηση με τον κ. Παυλόπουλο, αφού αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν όχι μόνο στον Ελληνισμό της Μελβούρνης, αλλά όλους τους απόδημους.

Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων, η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων και η έναρξη του προγράμματος για την τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα, που συζητήθηκαν εκτενέστερα.